Založiť novú webovú stránku alebo e-shopChcem nový web

Üdvözöllek benneteket a honlapomon. +421904636135‚  jankorigo@gmail.com

                                                                                                         

           Nagy szeretettel köszöntök minden kedves látogatómat a honlapomon. Nevem Rigó Jancsi, 1975 augusztus 14-én születtem Dunaszerdahelyen és mint családapa három gyermekemmel Nagymagyaron élek. Az énekléssel már tizenhárom éves koromban kezdtem el foglalkozni és a zene iránti érdeklődésem főleg a cigányzenei műfaj és a magyar nóta után vágyódott. Mindig is éreztem, hogy - e műfaj közel áll hozzám és épp ezért 1990-ben a célom megvalósítása érdekében elkezdtem a zenei pályafutásomat.

·         Célomként arra törekedtem, hogy az embereknek mindig átadjam azokat a dalokat amelyek főleg a vidám hangulatot keltik, de természetesen a zenei tehetségem arra is ösztönzött, hogy különböző magyar nótákat is elénekeljek mert tudtam, hogy a közönség érdeklődése a zenei pályámon egyre népszerűsödött. 1995-ben már ki is adtam az elő albumomat Romano Jílo címen, és 1996-tól tizennégy darab CD-t jelentettem meg és természetesen még tovább dolgozom a többi CD-en is. Művészi tehetségemet a zene – ének világában a közönségnek átadtam különböző rádió adásokban Szlovákiában és Magyarországon is. Felléptem Németországban, Ausztriaban, Canadában, Oroszországban, Ukrainában, Franciaországban, Svájcban, Csehországban, Hollandiában, Belgiumban, Lengyelországban, Szerbiában, Romániában, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és ezen kívül még a mai napig is sok - sok vendéglátóhelyeken szórakoztatom a közönségemet.  Nagy örömömre szolgál ha felléphetek születésnapokon és esküvőkben is igény szerint.Továbbá szeretném megemlíteni, hogy egy újabb sikert értem el 2009 – ben amikor a Kossuth –díjas Bangó Margit nemzetközileg is elismert művésznővel kiadtam a Mulatok mert jól érzem magam című CD-t, amelyből 2009 –ben még platina lemez is készült és 15.000 eladott darab keltette fel a rajongók érdeklődését.

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából Szlovákiában 2009. április 8 –án Somorja városában ünnepélyes keretek között megkaptam a legkiválóbb cigánydal előadóművész elismerést Bangó Margit Kossuth - díjas előadóművész jelenlétében, amely művészi elismerést egy aranykorona is szimbolizál.

·         2009. december 29 - én úgyszintén egy nagyon emlékezetes és örömteljes sikeres napra tekinthetek vissza amikor a Budapesti sport arénában Bangó Margit Kossuth - díjas művésznővel mint jogos ének partner énekelhettem vele, ahol természetesen a saját repertoáromat is előadtam Szlovákiát képviselve a művésznő 40. jubileumi koncertje alkalmából. Ez a rendezvény két alkalommal is megismétlődött ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel 30.000 néző jelent meg.

2010. február 10 – én a FONOGRAM 2010 „Mulatok mert jól érzem magam „ albumért kaptunk elismerést amelyet a Magyar Televízió M1- es csatornája közvetített. Felléptem a Nóta TV- ben is és végezetül megemlítve a Sláger TV-ben is énekelek.

·         Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek az irántam érzett bizalmat és elismerést!

 

                                                                       

TOPlist